Japonská KONJAC žinka TSUYA NO TAMA
Kód: 17244Súvisiaci tovar
Podrobný popis
„ Originálny konjac žinka je rovnako ako hubka kultový produkt z Japonska. Je biela ako sneh v prírodnom parku na ostrove Honšú, bielená iba slnkom, sušená iba vetrom. Spája v sebe tradičné remeslo, funkčnosť a estetiku. Žinka je skvelou alternatívou k hubičke. Je tenká, jemná a pritom pevná. Preschne rýchlejšie ako hubka. Žinka je zabalená do dizajnovej krabičky v japonskom štýle, manuál je vytlačený na japonskom tradičnom papieri a určite poteší aj vašich blízkych ako užitočný darček."
— Katarína Kloudová
aromaterapeutka a parfumérka
VLASTNOSTI
Originálna japonská konjac žinka neobsahuje žiadne chemikálie, prímesi, syntetickú parfumáciu ani farbivá.
Je 100% biologicky odbúrateľná.
Konjac žínka čistí pleť, šetrne odstraňuje odumreté bunky, prebytočný maz, zjemňuje póry, jemne masíruje, stimuluje mikrocirkuláciu, spevňuje a tonizuje pokožku.
Pomáha čistiť upchaté póry bez podráždenia pleti.
Výsledkom je rozžiarený vzhľad pokožky pôsobiaci zdravo a mladistvo.
Konjac žinka je vhodná pre všetky typy pleti a taktiež pre jemnú detskú pokožku.
AKO SA VYRÁBA?
V Japonsku sa konjac alebo konnyaku tradične používa po stáročia v kuchyni vzhľadom na obsah minerálov a vlákniny. Pre svoje vlastnosti sa objavuje nielen v pokrmoch, ale aj v kozmetike. Konjac sa vyrába zo škrobu podzemnej hľuzy vytrvalej rastliny zmijovca indického (Amorphophallu konjac), ktorá má svoj pôvod v Ázii.
Konjac žinka sa zrodila v malom mestečku v regióne Kansai.
Hľuzy konjacu sú tu kultivované po dlhé roky.
Suchý, studený vietor fúkajúci z hôr, teplotné rozdiely medzi dňom a nocou ponúkajú skvelú klímu na výrobu vysoko kvalitného produktu tkvz. „shimi-konjac“, mrazeného konjacu určeného na jedenie.
V roku 1924 tu „shimi-konjac" vyrábalo 460 manufaktúr, avšak tvrdá práca v priebehu studenej zimy prinútila ich podnikanie ukončiť. V súčasnej dobe sa tu nachádza iba jeden aktívny výrobca, ktorý je zároveň výrobcom TEJTO konjac hubky.
Tento výrobca má 130-ročnú históriu a jeho výrobná metóda sa nikdy nezmenila.
Originálna japonská žinka je biela ako sneh v prírodnom parku regiónu Kansai, bielená iba slnkom, sušená iba vetrom.
Konjac hubky sú vyrábané ručne a ich výroba trvá približne dva mesiace. V priebehu výroby sa nepoužívajú žiadne automatické stroje. hubky sú výsledkom jedinečného prepojenia ľudského umu a prírody.
Poctivá výroba krok za krokom:
1. mrazenie (približne päť dní)
Čistý konjac prášok je vyrábaný len z deviatich percent celej konjac hľuzy stopercentne pestovanej v Japonsku. Z konjac prášku je potom vyrábaná konjaková žinka. Konjac sa mení do hubovitej štruktúry vďaka opakovanému zmrazovaniu a následnému rozmrazovaniu po dobu minimálne 4 dní.
2. Bielenie slnkom (približne desať dní)
Bloky konjac hubiek sú umiestnené na vybielenie v čistej panenskej prírode. Na to je potrebné len slnečné žiarenie po dobu štyroch dní z jednej strany a ďalších štyroch dní z druhej strany. Plné vybielenie slnkom zaberie približne desať dní.
3. sušenie (približne jeden a pol mesiaca)
Vybielené konjac hubky sú na viac ako tri dni zavesené pod strechu, aby vyschli. Než hubky plne vyschnú trvá to vyše päť týždňov. Po tomto procese je výroba konjac hubky dokončená.
4. Formovanie a balenie
Otvorom v každej hubičke je pretiahnutý povrázok. Potom sú hubky starostlivo skontrolované a po jednej ručne zabalené.
AKO SA POUŽÍVA?
Konjac hubku používajte denne, je vyrobená zo 100% konnyaku potravinárskej kvality. Zaobchádzajte s hubkou rovnako ako s potravinárskym produktom, pretože neobsahuje žiadne konzervačné ani chemické látky. Pokiaľ dlhšiu dobu hubku nepoužívate, môže dôjsť k jej poškodeniu. Žinka oceňuje vašu každodennú starostlivosť, za to sa vám odmení žiarivou pleťou.
1. Hubku namočte do vlažnej vody, počkajte až zväčší svoj objem a zmäkne.
2. Hubku ľahko prepnite, nikdy ju nežmýkajte ani nekrúťte, mohli by ste ju poškodiť. Pokiaľ používate make-up, najskôr sa odlíčte, ako ste zvyknutá. Dobre navlhčenou hubkou dočistite tvár. Jemnými krúživými pohybmi masírujte pleť tváre, krku a dekoltu. Nikdy nepoužívajte suchú žinku na vašu pleť.
3. Po každom použití hubku starostlivo opláchnite a šetrne z nej vytlačte čo najviac prebytočnej vody.
Umiestnite ju do sklenenej misky a uchovávajte v chladničke (vďaka tomu predĺžite hubičke životnosť). Misku uzavrite, aby ste zabránili vniknutiu baktériám a pachom z chladničky. V prípade dlhodobej neprítomnosti skladujte hubku v mrazničke.
4. Skladujte mimo dosahu detí. Odporúča sa vymeniť hubku každé tri až štyri týždne.
V prípade správneho skladovania ju môžete používať dlhšie.
BALENIE
Konjac hubku obdržíte v originálnom balení.
Z hygienických dôvodov je balená do celofánového vrecka priamo v japonskej manufaktúre.
Krabička v japonskom štýle vznikla v Českej republike v renomovanom štúdiu Činčera, ktoré právom patrí k špičke obalového a produktového designu u nás.
Do krabičky je vložený manuál, ktorý je vytlačený na japonskom tradičnom papieri s prvkami odkazujúcimi na biely sneh v prírodnom parku v regióne Kansai.
Obaly sú plne biologicky degradovateľné.
Váha konjac žinky je 10gr. žinka je 100% biologicky rozložiteľná.
Každá žinka je vyrobená ručne, teda hmotnosť a veľkosť každej hubky môže byť mierne odlišná rovnako ako každého ručne vyrobeného produktu.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.